


Naturalna siła tradycji – jak powstają wędliny Pieczone&Wędzone
W dobie świadomego odżywiania coraz więcej konsumentów poszukuje produktów o krótkim składzie, niskim stopniu przetworzenia i tradycyjnych metodach produkcji.
Wędliny Pieczone&Wędzone (P&W) idealnie wpisują się w ten trend – to powrót do sprawdzonych technik przetwarzania mięsa, opartych na jakości surowca, prostocie cyklu produkcyjnego i autentycznym smaku.

Sól czy peklosól – które wędliny są zdrowsze?
Wybór zdrowych wędlin to temat, który nieustannie wzbudza kontrowersje. Tradycyjne metody konserwacji mięsa opierają się na dwóch głównych składnikach: soli i peklosoli. Obie opcje mają swoich zwolenników oraz przeciwników, co sprawia, że warto przyjrzeć się bliżej ich właściwościom.

Nagroda dla naszego produktu w konkursie FRSiH, kategoria PRODUKT LOKALNY
Nasz pasztet naturalny kaczy z szarą renetą został wyróżniony główną nagrodą kategorii PRODUKT LOKALNY!!!

Kiełbasa z Dzika - Wyroby z Dziczyzny w Naszym Sklepie Pieczone & Wędzone

Garmażerka Wysokiej Jakości – Wyroby Garmażeryjne Idealnym Wyborem na Zdrowe Przekąski na Imprezy i Spotkania Rodzinne

Garmażerka – Jak Rozpoznać Wysoką Jakość? Wskazówki Dotyczące Wyboru Najlepszych Wyrobów Garmażeryjnych
Garmażerka to szeroka kategoria produktów spożywczych, które są gotowe do spożycia lub wymagają minimalnej obróbki. Wybór odpowiednich wyrobów garmażeryjnych może być wyzwaniem, zwłaszcza gdy zależy nam na wysokiej jakości, zdrowych i smacznych potrawach. W tym artykule podzielimy się poradami, na co zwracać uwagę przy zakupie garmażerki, omówimy różnice między produktami masowymi a rzemieślniczymi oraz podkreślimy znaczenie składników i procesów produkcji.

Wędliny bez glutenu - dlaczego warto kupować wędliny bezglutenowe?

Wędliny Bezglutenowe - jak wędliny bez glutenu wpływają na zdrowie i styl życia?

