SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

FORGOT YOUR PASSWORD?

FORGOT YOUR DETAILS?

AAH, WAIT, I REMEMBER NOW!
MASZ PYTANIE? ZADZWOŃ 509 300 020, 660 396 316
  • Lista życzeń
  • Zamówienia
  • Szczegóły konta
  • LOGIN

Pieczone&Wędzone

Pieczone&Wędzone

telefon: 509 300 020
Email: jerzy@pieczoneiwedzone.pl

Karolczyk & Karolczyk Sp. z o. o.
Godziszewy 33C / 87-500 Rypin

  • HOME
  • SKLEP
  • O NAS
  • OFERTA DLA BIZNESU
  • KLUB P&W
  • BLOG
  • KONTAKT
KUPTERAZ!
  • No products in cart.
wtorek, 02 czerwca 2020 / Published in Bez kategorii

Zielone szparagi zawinięte w dojrzewający boczek z Pieczone&Wędzone

Znane afrodyzjaki w kuchni, to szczególnie ostrygi, małże i szparagi. Skoro wciąż trwa sezon szparagowy, polecamy Wam przepis na romantyczną kolację z ich udziałem. Twoja druga „połówka” z pewnością doceni tak przygotowaną romantyczną kolację.

Jak poznać, czy szparagi są świeże, kiedy będziecie je kupować?

To bardzo proste. Powinny być one sprężyste i błyszczące, a ich główki muszą być zamknięte.

SKŁADNIKI

Szaparagi

Boczek dojrzewający Pieczone&Wędzone

Szczypta soli

Odrobina masła

1 limonka

Czosnek

Przyprawy; tymianek, parmezan,

Według uznania: pomidorki cherry, liście bazylii.

PRZYGOTOWANIE

Szparagi myjemy i wkładamy do wrzącej wody tak, aby główki wystawały ponad nią. Dodajemy szczyptę soli i odrobinę masła.

Gotujemy 7 – 10 minut, na końcu hartujemy je zimną wodą.

Następnie każdy szparag zawijamy w trzy plastry boczku dojrzewającego Pieczone&Wędzone.
Już zawinięte szparagi układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy tymiankiem, parmezanem oraz skrapiamy limonką.

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni około 10 minut. Pod koniec pieczenia wyciskamy na szparagi czosnek.
Według uznania, przyozdabiamy je pomidorkami cherry, liśćmi świeżej bazylii i  kieliszkiem rieslinga w ręku 🙂

Smacznego P&W

  • Tweet

What you can read next

Pizza neapolitańska z szynką dojrzewającą z dzika Pieczone&Wędzone
Dlaczego produkty P&W są zdrowe i dobre dla środowiska?
Grillowana kiełbasa z czosnkiem niedźwiedzim P&W oraz surowym boczkiem GoodValley

Szukaj

KATEGORIE PRODUKTÓW

  • Wędzonki
  • Pieczyste
  • Kiełbasy
  • Garmażeria
  • Dania Konfitowane
  • Dania w słoikach
  • Sosy w słoikach
  • Zupy w słoikach
  • Sery dojrzewające: kozie, krowie, owcze
  • Deska Karnawałowa
  • Skrzynki Prezentowe
  • Produkty świąteczne

Nasz blog to miejsce, w którym znajdziecie wiele cennych porad i informacji na temat produkcji i podawania naszych wędlin. Nasza praca jest naszą pasją, więc z wielką przyjemnością dzielimy się z Wami wiedzą na temat wartości odżywczych dziczyzny, prawidłowego przechowywania wędlin oraz tego jak zdrowo grillować.

Zachęcamy również do odwiedzenia naszego sklepu internetowego ze swojskimi wędlinami, w którym możecie nabyć nasze produkty. Zapraszamy Was także do naszego stacjonarnego sklepu z tradycyjnymi wędlinami w Warszawie.

INFORMACJE

  • Polityka prywatności
  • Dostawa
  • Polityka środowiskowa Pieczone&Wędzone
  • Zamówienia
  • Regulamin
  • Kontakt

KONTAKT

  • +48 509 300 020
  • +48 660 396 316
  • biuro@pieczoneiwedzone.pl
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Formularz kontaktowy
  • ZOBACZ TEŻ NA
Pieczone&Wędzone

Pieczone&Wedzone - wędliny wolne od GMO, mięso z hodowli bez antybiotyków, dziczyzna z polskich lasów, wędzone naturalnym dymem, tylko naturalne składniki.© 2021 Wszelkie prawa zastrzeżone.

TOP