STÓŁ BIESIADNY, DESKI PIECZONE&WĘDZONE
Znakomicie przyrządzone deski biesiadne Pieczone&Wędzone idealnie wkomponowują się w eventy firmowe, rodzinne spotkania, ucztowanie z przyjaciółmi a takze przyjęcia weselne.
Pieczone&Wędzone to manufaktura wędliniarska przepełniona pasją tradycją i dymem z paleniska. Proponujemy zdrowe wędliny bez alergenów, glutenu, cukru oraz barwników. Wędliny z mięs dzikiej zwierzyny oraz świnek ze zrownoważonej hodowli bez użycia GMO.
Stoły wiejskie i deski biesiadne Pieczone&Wędzone to elegancka kompozycja najwyższej jakości wędlin uładana z dbałością o każdy szczegół.
Tworzymy kompozycje misternie wyselekcjonowanych produktów, które wspaniale balansują z dodatkami od lokalnych dostawców. Rzemieślnicze sery dojrzewające i pleśniowe, kozie i krowie nadają kompozycjom szyku i jeszcze bardziej podkręcają apetyt.
Dlaczego nasza oferta jest wyjątkowa:
▌ Na naszych deskach znajdziecie produkty najwyższej jakości i nie będą to tylko kolejne wyroby tradycyjne.
▌ To produkty z wyselekcjonowanego surowca najwyższej jakości, produkowane z najwyższą starannością zgodnie z dobrą praktyką produkcyjną.
▌ Na naszych deskach znajdziecie nie tylko wędliny, ale chociażby filet z kaczki konfitowany, który ze stojącą obok żurawiną smakuje wybornie.
▌ Żurawina pasuje również do naszych wspaniałych pasztetów naturalnych lub z dzika które produkujemy bez dodatku glutenu i innych alergenów.
▌ Do naszej szynki gotowanej, niesamowicie kruchej i aromatycznej idealnie pasuje ostry chrzan, który stawiamy w jej pobliżu.
▌ Polecamy wędliny dojrzewające zarówno wieprzowe jak i z dziczyzny, które produkujemy poprzez suche peklowanie i wielogodzinne wędzenie zimnym dymem oraz długim dojrzewaniem.
▌ Wspaniale smakują koreczki z szynki dojrzewającej z dzika owiniętej na aromatycznym melonie.
▌ Rzemieślnicze sery dojrzewające i pleśniowe, kozie oraz krowie to wielki kunszt serowarstwa, dobrej szkoły i wielu lat doświadczeń oraz wielkiego serca dla własnej produkcji.
▌ Smalec z wytopionej przez nas słoniny, smażonego boczku, z dodatkiem soli, aromatycznego majeranku oraz pieprzu już osolony wybornie smakuje z małosolnymi lub kiszonymi ogórkami.
▌ Do tego chleb, dla tradycjonalistów prawdziwy na zakwasie orkiszowo-żytni i dla tych którzy lubią drobną odmianę włoska focaccia z suszonymi pomidorami i ziołami.