Darmowa dostawa od 150,00 zł
Bezpieczne zakupy
Idosell security badge

Przepis na kiełbasę z grilla a’la P&W

2020-04-30
Przepis na kiełbasę z grilla a’la P&W

W szczycie sezonu grillowego, Pieczone&Wędzone przygotowało dla Was nową linię zdrowych produktów do grillowania.
Dbając o Wasze zdrowie wprowadzamy produkty bez użycia peklosoli.
Dzięki temu grillując w wysokiej temperaturze nie będą się wytwarzać substancje rakotwórcze.

Poniżej prezentujemy nasz autorski przepis na kiełbasę z grilla a’la P&W w smakowitej marynacie.

Marynata:

  • 1 kg kiełbasy grillowej P&W
  • 2/3 puszki niepasteryzowanego piwa
  • łyżeczka miodu
  • ½ łyżeczki musztardy Dijon
  • 2 małe cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 połamane liście laurowe
  • 2 rozgniecione ziela angielskie
  • ½ łyżki młotkowanego czarnego pieprzu

Jak to zrobić, aby było smacznie?

Miód i musztardę rozpuszczamy w piwie, dodajemy do tego pokrojoną w piórka cebulę, czosnek oraz pozostałe przyprawy.

Kiełbasę grillową P&W dowolnie nacinamy i władamy do zamykanego pojemnika. Następnie zalewamy przygotowaną wcześniej marynatą.

Całość odstawiamy do lodówki na minimum 24 godziny.

Grillujemy nad żarem z każdej strony, polewając marynatą.

Podajemy na desce z piklami.

Smacznego,

P&W

pixel