Przepis na kiełbasę z grilla a’la P&W
W szczycie sezonu grillowego, Pieczone&Wędzone przygotowało dla Was nową linię zdrowych produktów do grillowania.
Dbając o Wasze zdrowie wprowadzamy produkty bez użycia peklosoli.
Dzięki temu grillując w wysokiej temperaturze nie będą się wytwarzać substancje rakotwórcze.
Poniżej prezentujemy nasz autorski przepis na kiełbasę z grilla a’la P&W w smakowitej marynacie.
Marynata:
- 1 kg kiełbasy grillowej P&W
- 2/3 puszki niepasteryzowanego piwa
- łyżeczka miodu
- ½ łyżeczki musztardy Dijon
- 2 małe cebule
- 2 ząbki czosnku
- 3 połamane liście laurowe
- 2 rozgniecione ziela angielskie
- ½ łyżki młotkowanego czarnego pieprzu
Jak to zrobić, aby było smacznie?
Miód i musztardę rozpuszczamy w piwie, dodajemy do tego pokrojoną w piórka cebulę, czosnek oraz pozostałe przyprawy.
Kiełbasę grillową P&W dowolnie nacinamy i władamy do zamykanego pojemnika. Następnie zalewamy przygotowaną wcześniej marynatą.
Całość odstawiamy do lodówki na minimum 24 godziny.
Grillujemy nad żarem z każdej strony, polewając marynatą.
Podajemy na desce z piklami.
Smacznego,
P&W