SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

FORGOT YOUR PASSWORD?

FORGOT YOUR DETAILS?

AAH, WAIT, I REMEMBER NOW!
MASZ PYTANIE? ZADZWOŃ 509 300 020, 660 396 316
  • Lista życzeń
  • Zamówienia
  • Szczegóły konta
  • LOGIN

Pieczone&Wędzone

Pieczone&Wędzone

telefon: 509 300 020
Email: jerzy@pieczoneiwedzone.pl

Karolczyk & Karolczyk Sp. z o. o.
Godziszewy 33C / 87-500 Rypin

  • HOME
  • SKLEP
  • O NAS
  • OFERTA DLA BIZNESU
  • KLUB P&W
  • BLOG
  • KONTAKT
KUPTERAZ!
  • No products in cart.
poniedziałek, 22 czerwca 2020 / Published in Bez kategorii

Pizza neapolitańska z szynką dojrzewającą z dzika Pieczone&Wędzone

Zachęcamy Was do wypróbowania naszego przepisu na tradycyjną włoską pizzę neapolitańską, jednak tym razem w zupełnie nowej, smakowitej odsłonie – z dodatkiem naszej szynki dojrzewającej z dzika Pieczone&Wędzone. Jesteśmy przekonani, że ten nowy smak przypadnie Wam do gustu!


SKŁADNIKI

  • 25 g świeżych drożdży
  • 150 ml ciepłej wody
  • pół łyżeczki cukru
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 łyżka oliwy
  • szczypta soli
  • 200 gram szynki dojrzewającej z dzika Pieczone&Wędzone
  • 2 ostre papryczki
  • 2 czerwone cebule
  • ½ opakowania sosu pomidorowego
  • 300 gram sera mozzarella
  • ½ opakowania rukoli

PRZYGOTOWANIE

Świeże drożdże w temperaturze pokojowej rozpuścić w ciepłej wodzie, dodać 2/3 łyżki mąki oraz cukier, dokładnie wymieszać i odstawić na kwadrans do wyrośnięcia.

Pozostałą mąkę przesiać do miski, dodać szczyptę soli, oliwę, zrobić wgłębienie w środku i wlać w nie rozczyn. Ciasto dokładnie wymieszać.

Połączone składniki przełożyć na stolnicę, oprószyć mąką i wyrabiać kilkanaście minut, do momentu gdy ciasto będzie gładnie i elastyczne (można to zrobić także mikserem).

Wyrobione ciasto odstawić do miski, przykryć ściereczką i pozostawić na około 1 godzinę do wyrośnięcia.

Rozgrzewamy piekarnik do maksymalnej temperatury.

Wyrośnięte ciasto wyjmujemy, chwilę zagniatać i podzielić na dwie części. Obie rozwałkować i wyłożyć na blaszkę, zostawiając 2 centymetrowe brzegi.

Ciasto smarujemy sosem pomidorowym, a następnie posypujemy startym serem. Na to układamy pokrojoną cebulę oraz papryczki. Wszystko to przykrywamy cienko pokrojoną szynką dojrzewającą z dzika. Tak przygotowaną pizzę wkładamy do piekarnika na kilka minut, do momentu upieczenia się ciasta. Po wyjęciu z piekarnika dekorujemy świeżą rukolą.

Smacznego.

Pieczone&Wędzone

  • Tweet

What you can read next

Dlaczego produkty P&W są zdrowe i dobre dla środowiska?
Korzyści z jedzenia bezglutenowych wędlin
Pieczone&Wędzone – mija właśnie rok, odkąd marka zagościła w Waszych domach

Szukaj

KATEGORIE PRODUKTÓW

  • Wędzonki
  • Pieczyste
  • Kiełbasy
  • Garmażeria
  • Dania Konfitowane
  • Dania w słoikach
  • Sosy w słoikach
  • Zupy w słoikach
  • Sery dojrzewające: kozie, krowie, owcze
  • Deska Karnawałowa
  • Skrzynki Prezentowe
  • Produkty świąteczne

INFORMACJE

  • Polityka prywatności
  • Dostawa
  • Polityka środowiskowa Pieczone&Wędzone
  • Zamówienia
  • Regulamin
  • Kontakt

KONTAKT

  • +48 509 300 020
  • +48 660 396 316
  • biuro@pieczoneiwedzone.pl
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Formularz kontaktowy
  • ZOBACZ TEŻ NA
Pieczone&Wędzone

Pieczone&Wedzone - wędliny wolne od GMO, mięso z hodowli bez antybiotyków, dziczyzna z polskich lasów, wędzone naturalnym dymem, tylko naturalne składniki.© 2021 Wszelkie prawa zastrzeżone.

TOP