FORGOT YOUR DETAILS?

surowiec

co jest na pierwszym miejscu?

produkcja

czyli, jak wytwarzamy nasze wędliny?

Dostawa

jak dostarczamy nasze produkty?

SUROWIEC

co jest na pierwszym miejscu

Używamy wysokiej jakości mięsa pozyskiwanego z hodowli świnek bez antybiotyków. Daje to Tobie pewność, że zarówno Ty jak i Twoi bliscy jedzą najzdrowsze wędliny bez chemii w trakcie wzrostu świnek, jak i bez chemii przy produkcji kiełbas wędzonek, garmażerii.

Dziczyzna przygotowywana przez nas jest najwyższej jakości i pozyskiwana tylko ze zwierząt wolnożyjących . Znamy się na tym mięsie bardzo dobrze, dlatego nasze wyroby charakteryzują się zapachem lasu /pokarmu dziko żyjących zwierząt/, przyprawami i ziołami, nie przysłowiowym „wiatrem”

W P&W kupujemy klasyfikowane jakościowo, gotowe elementy świnek, dzików i jeleni /schab, szynka, łopatka, boczek/, z których wyczarowujemy wspaniałe, pachnące dymem zmieszanym z zapachem lasów, łąk i pól, ziół i egzotycznych przypraw – przede wszystkim zdrowe.

W mięso, starannie wcierane są wyselekcjonowane naturalne przyprawy lub kąpiemy wędzonki w gotowanych i wystudzonych wywarach z naturalnych przypraw i ziół, które sami, w zakładzie odważamy wg naszej własnej receptury, mielimy – jeśli zachodzi taka konieczność i ręcznie mieszamy.

PRODUKCJA

czyli, jak wytwarzamy nasze wędliny

Pracujemy w naszym zakładzie według wymagających manufakturowych reguł. Stosujemy tradycyjne techniki, które nie uznają dróg na skróty. W swojej pracy nie przyśpieszamy żadnymi związkami chemicznymi procesów naturalnie wymagających czasu.

Wędzonki dojrzewające przyprawiamy wcierając mieszane przez nas, suche, naturalne przyprawy wraz z ziołami.

Wędzonki parzone kąpiemy w przygotowywanym wg naszej receptury przez nas wywarze przypraw ziół i soli.

W ten sposób dajemy mięsu szansę, ażeby naturalnie nasyciło się smakiem, aromatem przypraw i ziół. Nie nastrzykujemy naszego mięsa solankami, nie używamy chemii, barwników, polepszaczy smaków. Stosujemy 45% dopuszczonej w UE dawki peklosoli – to nic innego jak konserwant, który utrwala żywność i – co istotne – nie szkodzi, o ile podawany jest w zmniejszonym do minimum stężeniu.

Kiełbasy nadziewamy tylko w naturalne jelita, odwijając każdy kawałek kiełbasy, kaszanki, kabanosa ręcznie przez naszych pracowników, osuszamy produkty i „wjeżdżamy” z nimi do jednej z 3 komór wędzarniczych opalanych drewnem bukowym, olchowym, czasami nawet z drzew owocowych.

Kiełbasy dojrzewające posiadają w sobie dodawane prze nas w trakcie produkcji kultury bakterii.

Dojrzewanie naszych produktów surowych to swoiste misterium, trwające 5 – 12 tygodni od rozpoczęcia cyklu produkcyjnego. Kilku etapowe wędzenie zimnym dymem zazwyczaj kończy się na tydzień przed ostateczną kontrolą jakości w zakładzie, która dopuszcza produkt do sprzedaży. Dla Was, to  gwarancja wykwintnego smaku, klarownej struktury, możliwość cieszenia się z tego, że podróżując w każdą część Świata możecie zabrać ze sobą – dla siebie, Waszych bliskich, Klientów, produkty P&W, które czy w samolocie, czy samochodzie nie stracą na jakości

Każde 100 gram naszych produktów wytwarzamy z minimum 115 gram mięsa, a produktach dojrzewających i suszonych wartość ta wzrasta nawet do 157 gram. To powrót do tradycyjnych, solidnych praktyk. Informację o tym, ile gramów surowego mięsa zostało wykorzystane do produkcji 100 gramów gotowej wędliny, umieszczamy na każdej etykiecie. Ważne jest dla nas uczciwe informowanie naszych Klientów o tym, co u nas kupują.

DOSTAWA

jak dostarczamy nasze produkty

Każdy produkt zamówiony przez Ciebie, jest starannie przygotowywany przez nas do wysyłki.
Po złożeniu zamówienia, nasz pracownik wybiera z magazynu świeże, wystudzone produkty. Następnie starannie pakuje go w vacum, waży, metkuje i przygotowuje paczkę do nadania. Nasze produkty są vacowane oraz pakowane w temperaturze do 8 st.C. w dopasowane opakowanie. Doręczamy na terenie całej Polski za pomocą kuriera InPost lub Paczkomatów InPost 24/7 najczęściej w ciągu jednego dnia od nadania wysyłki. Zamówienia złożone do godziny 17, są realizowane następnego dnia. Realizujemy wysyłki od poniedziałku /zamówienia od piątku do niedzieli/ do czwartku /zamówienia ze środy/.

Sprzedaż przez stronę będzie realizowana w sezonie jesienno-zimowym aby zachować optymalne warunki temperatury w procesie logistycznym – zarówno w transporcie i w sortownii. W sezonie wiosenno-letnim podamy listę sklepów z dostępnymi produktami P&W.

TOP