Bezpieczne zakupy
Idosell security badge

O wędlinach z dziczyzny w Pieczone&Wędzone

2020-06-26
O wędlinach z dziczyzny w Pieczone&Wędzone

Dziczyzna, z polskich lasów, w których naturalnie żyją dzikie zwierzęta jedzące trawy, żołędzie, zioła, czy owoce krzewinek leśnych lub dzikich sadów, jest zdrowa, ekologiczna i w 100% naturalna.

Dzik, czy jeleń lub sarna to wartościowe i naturalne mięso, oczywiście jeśli nie pochodzi z hodowli zagrodowej, tylko jest dziczyzną z polskich lasów.

Dla nas to nadrzędna zasada!

Dziczyzna z natury jest zdrowa, tyko jak wszyscy wiemy, diabeł tkwi w szczegółach. Ważne jest w jakim okresie została pozyskana, jak sprawiona, w jaki sposób ktoś ją transportował i przechowywał. Nasze mięso z dzika, jelenia czy sarny, jest pozyskiwane wyłącznie z dziko żyjących zwierząt. Każda szynka z dzika, czy polędwica z dzika oraz pozostałe wyroby z dziczyzny pochodzą z wyselekcjonowanych sztuk zwierząt i podlegają kompleksowemu badaniu oraz nadzorowi lekarza weterynarii.

Dzięki temu mięso z dziczyzny i wyroby z dziczyzny Pieczone&Wędzone są bezpieczne. Charakteryzują się one bardzo chudym oraz wartościowym mięsem. Dziczyzna zawiera łatwo przyswajalne witaminy grupy B, dodatkowo żelazo, oraz mnóstwo minerałów, dzięki temu nie musisz się dodatkowo faszerować suplementami diety.

Dieta oparta na dziczyźnie, ma niską kaloryczność oraz pomaga obniżyć poziom cholesterolu. Wynika to głównie z tego, że przestrzeń, w której żyją dzikie zwierzęta, wpływa na ograniczenie poziomu ich stresu, a to on jest sprawcą, wydzielania hormonów, które oddziaływają na jakość produkowanych z takiego mięsa wyrobów.

Dzięki bezstresowemu życiu dzikich zwierząt, nasze dojrzewające wyroby z dziczyzny oraz pasztet z dzika z natury są zdrowe.

Dzikich zwierząt nie przetrzymuje się w zagrodach. Poziom stresu w ich życiu jest prawie zerowy. Nikt nie karmi ich paszą z GMO lub dodatkiem sztucznych hormonów wzrostu, tym bardziej nikt nie podaje im antybiotyków. Z takiego właśnie dzikiego mięsa Pieczone&Wędzone wyczarowuje swoje wyroby z dziczyzny.

Do produkcji naszych swojskich wędlin z dziczyzny kupujemy konkretne elementy mięsa z dziczyzny.

Jest to polędwica z dzika, szynka z dzika, polędwica z jelenia, szynka z jelenia, czy szynka z sarny no i oczywiście polędwica z sarny. Dopiero z nich powstają nasze najlepsze dojrzewające wędliny z dziczyzny. Nasza pieczona kiełbasa z dzika, nasz dojrzewający comber z jelenia, czy polędwica dojrzewająca z dzika a nawet pasztet z dzika można nazwać tradycyjnymi wędlinami.

Produkujemy w tradycyjnej technologii, czyli takiej, w jakiej 200 lat temu rzeźnik w domu przygotowywał swojskie wędliny na prywatne stoły, wesela czy inne uroczystości. Różni nas od tamtych czasów powtarzalność produkcji, bardzo wysoka jakość gotowych wyrobów, inny, jednakże charakterystyczny smak dzięki zastosowaniu autorskich mieszanek przypraw, ziół i wywarów.

Zapraszamy do naszego sklepu!

Zaufane Opinie IdoSell
4.56 / 5.00 25 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-04-05
Wszystko elegancko i zgodnie z tym, co było napisane. Przesyłka dotarła w opisany, przewidywany termin dostawy
2024-04-03
Realizacja zgodnie z zamówieniem pysznych produktów, dziękujemy
pixel