SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

FORGOT YOUR PASSWORD?

FORGOT YOUR DETAILS?

AAH, WAIT, I REMEMBER NOW!
MASZ PYTANIE? ZADZWOŃ 509 300 020, 660 396 316
  • Lista życzeń
  • Zamówienia
  • Szczegóły konta
  • LOGIN

Pieczone&Wędzone

Pieczone&Wędzone

telefon: 509 300 020
Email: jerzy@pieczoneiwedzone.pl

Karolczyk & Karolczyk Sp. z o. o.
Godziszewy 33C / 87-500 Rypin

  • HOME
  • SKLEP
  • O NAS
  • OFERTA DLA BIZNESU
  • KLUB P&W
  • BLOG
  • KONTAKT
KUPTERAZ!
  • No products in cart.
środa, 29 kwietnia 2020 / Published in Bez kategorii

Grillowana kiełbasa z czosnkiem niedźwiedzim P&W oraz surowym boczkiem GoodValley

Tym razem przygotowaliśmy dla Was przepis na kiełbasę z czosnkiem niedźwiedzim P&W, z surowym boczkiem @goodvalley – który kupisz w naszym sklepie oraz z serem cheddar w kompozycji ziół.

Potrawa jest prosta, a zarazem bardzo smaczna i wprowadza urozmaicenie w grillowym menu. Kompozycję uzupełniają jabłka i cebula okraszone tymiankiem i goździkami.

SKŁADNIKI

  • 8 kawałków kiełbasy z czosnkiem niedźwiedzim P&W,
  • 24 cienkich plastrów boczku bez antybiotyków @goodvalley,
  • 16 dag sera cheddar,
  • 3 cebule cukrowe,
  • 4 twarde, kwaśne jabłka,
  • 4 goździki,
  • 12 gałązek świeżego majeranku,
  • 24 igły świeżego rozmarynu,
  • 4 gałązki świeżego tymianku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek tłoczonej na zimno,
  • sok z 1 limonki
  • sól kamienna i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE

Obrane cebule i oczyszczone z gniazd nasiennych jabłka, kroimy w grube pióra. Następnie wszystko skrapiamy świeżo wyciśniętym sokiem z limonki.

Na tacy aluminiowej układamy cebulę oraz jabłka, dodajemy tymianek z goździkami, a wszystko doprawiamy odrobiną soli i pieprzem. Całość podlewamy oliwą z oliwek pierwszego tłoczenia, zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na godzinę do lodówki.

Kiełbasę z czosnkiem niedźwiedzim P&W kładziemy na folię aluminiową, nakrajamy wzdłuż i nadziewamy pokrojonym w paseczki serem cheddar oraz zawijamy ją w surowy boczek @goodvalley. Dodajemy gałązkę majeranku, kilka igiełek rozmarynu i szczelnie zawijamy folię, aby ser nie wypłynął podczas grillowania.

Tak przygotowaną potrawę grillujemy około 8 minut.

Kiełbasę z czosnkiem niedźwiedzim P&W, wraz z uprażoną cebulą i jabłkami wykładamy na deskę i dekorujemy gałązką rozmarynu.

Smacznego,

P&W

  • Tweet

What you can read next

Stoisko w Galerii Westfield Mokotów
Korzyści z jedzenia bezglutenowych wędlin
O wędlinach z dziczyzny w Pieczone&Wędzone

Szukaj

KATEGORIE PRODUKTÓW

  • Wędzonki
  • Pieczyste
  • Kiełbasy
  • Garmażeria
  • Dania Konfitowane
  • Dania w słoikach
  • Sosy w słoikach
  • Zupy w słoikach
  • Sery dojrzewające: kozie, krowie, owcze
  • Deska Karnawałowa
  • Skrzynki Prezentowe
  • Produkty świąteczne

INFORMACJE

  • Polityka prywatności
  • Dostawa
  • Polityka środowiskowa Pieczone&Wędzone
  • Zamówienia
  • Regulamin
  • Kontakt

KONTAKT

  • +48 509 300 020
  • +48 660 396 316
  • biuro@pieczoneiwedzone.pl
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Formularz kontaktowy
  • ZOBACZ TEŻ NA
Pieczone&Wędzone

Pieczone&Wedzone - wędliny wolne od GMO, mięso z hodowli bez antybiotyków, dziczyzna z polskich lasów, wędzone naturalnym dymem, tylko naturalne składniki.© 2021 Wszelkie prawa zastrzeżone.

TOP