Grillowana kiełbasa z czosnkiem niedźwiedzim P&W oraz surowym boczkiem GoodValley
Tym razem przygotowaliśmy dla Was przepis na kiełbasę z czosnkiem niedźwiedzim P&W, z surowym boczkiem @goodvalley – który kupisz w naszym sklepie oraz z serem cheddar w kompozycji ziół.
Potrawa jest prosta, a zarazem bardzo smaczna i wprowadza urozmaicenie w grillowym menu. Kompozycję uzupełniają jabłka i cebula okraszone tymiankiem i goździkami.
SKŁADNIKI
- 8 kawałków kiełbasy z czosnkiem niedźwiedzim P&W,
- 24 cienkich plastrów boczku bez antybiotyków @goodvalley,
- 16 dag sera cheddar,
- 3 cebule cukrowe,
- 4 twarde, kwaśne jabłka,
- 4 goździki,
- 12 gałązek świeżego majeranku,
- 24 igły świeżego rozmarynu,
- 4 gałązki świeżego tymianku
- 2 łyżki oliwy z oliwek tłoczonej na zimno,
- sok z 1 limonki
- sól kamienna i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE
Obrane cebule i oczyszczone z gniazd nasiennych jabłka, kroimy w grube pióra. Następnie wszystko skrapiamy świeżo wyciśniętym sokiem z limonki.
Na tacy aluminiowej układamy cebulę oraz jabłka, dodajemy tymianek z goździkami, a wszystko doprawiamy odrobiną soli i pieprzem. Całość podlewamy oliwą z oliwek pierwszego tłoczenia, zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na godzinę do lodówki.
Kiełbasę z czosnkiem niedźwiedzim P&W kładziemy na folię aluminiową, nakrajamy wzdłuż i nadziewamy pokrojonym w paseczki serem cheddar oraz zawijamy ją w surowy boczek @goodvalley. Dodajemy gałązkę majeranku, kilka igiełek rozmarynu i szczelnie zawijamy folię, aby ser nie wypłynął podczas grillowania.
Tak przygotowaną potrawę grillujemy około 8 minut.
Kiełbasę z czosnkiem niedźwiedzim P&W, wraz z uprażoną cebulą i jabłkami wykładamy na deskę i dekorujemy gałązką rozmarynu.
Smacznego,
P&W